Inloggen

SDC

SATINK DETONATION CONTROL

SDC

De techniek van een klassieker is niet vergelijkbaar met de huidige technologie. Dat geldt zeker voor de motoren. Deze reageren anders op de moderne brandstoffen, wat kan leiden tot problemen in de verbranding. Met ontstekingsproblemen als gevolg en een zeer inefficiënt brandstofverbruik. En bovendien gaat dit veelal ook ten koste van het rijplezier.

Satink Classic Car Creations heeft vier jaar lang gewerkt aan een oplossing voor dit euvel. Eigenaar Peter Satink en zijn team vonden de oplossing in een geavanceerd ontstekingssysteem met een geïntegreerde detonatieregeling: het Satink Detonation Control, kortweg SDC. Het principe is gebaseerd op een sensor die constant de trillingen van de motor meet. Zodra er detonatie wordt gesignaleerd, dan wordt het ontstekingsmoment onmiddellijk aangepast. Zo niet, dan wordt het ontstekingsmoment in kleine stapjes teruggebracht naar de oorspronkelijke waarde. Dit proces voltrekt zich honderden keren per seconde.

SDC kan in principe in iedere klassieker worden ingebouwd. Dat gebeurt op een zorgvuldige wijze en zonder ingrijpende aanpassing. De montage is nagenoeg onzichtbaar zodat de authenticiteit van de auto niet wordt aangepast.

SDC IN HET KORT

Het systeem bestaat uit een aangepaste verdeler, een bobine met stuurmodule, een regelmodule en een of twee sensoren. Daarmee zorgt SDC voor een actieve anti-detonatieregeling en een sterk verbeterde vonkenergie. Andere kenmerkende eigenschappen van SDC:

 

  • Vrij programmeerbare vervroegings- en vacuüm- of overdrukcurve
  • Configureerbare toerenbegrenzer
  • Automatische datalogging op geheugenkaart of laptop mogelijk
  • Continue bewaking van functies en signalering van fouten
  • Faciliteiten om een vermogensgrafiek te maken
  • Bluetooth-integratie met mobiele devices

VOLTOOIDE PROJECTEN

Afbouw  MG A

Afbouw MG A

De eigenaar van deze auto MG A is een fervent doe-het-zelver. Het plaatwerk van de wagen was door ons al gerestaureerd met als doel deze Britse...

Lees meer

CONTACT

Wilt u meer weten over onze aanpak, de mogelijkheden en bent u benieuwd of uw oldtimer gerestaureerd kan worden? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag.

©2020 Satink Restauraties  |  Crafted by: SindsNu

©2020 Satink Restauraties
Crafted by: SindsNu